Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lucas Grabeel

2009.08.01

 

Lucas Stephen Grabeel (1984. november 23.) amerikai színész, rendező, producer, dalszövegíró és énekes. Kép

Springfield-ben, Missouri-ban született Jean and Stephen Grabeel gyermekeként. A Logan-Rogersville elemi iskolába járt, és a Kickapoo High School-ban érettségizett Springfield-ben 2003-ban. Miután leérettségizett Los Angeles-be költözött hogy színész lehessen. Két hónappal a költözés után már reklámokban szerepelt, és megkapta első filmszerepét a Halloweentown filmsorozat két részében, a Halloweentown High-ban és a Return to Halloweentown-ban. Ethan Dalloway-t játszotta az utolsó két Halloweentown részben.

A High School Musical hozta meg számára a sikert. Ryan Evans-t, Sharpay Evans ikertestvérét játszotta. A film további két részében is szerepelt. 2007-ben a főszereplők Zac Efron kivételével High School Musical: The Concert körútra indultak. 51 állomásos volt.

Több sorozatban is játszott, köztük a Boston Legal, 'Til Death, Veronica Mars és a Smallville ahol a fiatal Lex Luthor-t formálta meg. 2006 egy epizódig szerepelt a The Suite Life of Zack & Cody c. sorozatban. Érdekesség hogy a sorozat egyik főszereplője Ashley Tisdale, akivel Lucas a HSM filmekben együtt játszott. A sorozatban szerepelt Zac Efron is, aki szintén szerepelt a HSM filmekben.

2009-ben a The Legend of the Dancing Ninja, Smoke Break és a Lock and Roll Forever c. filmeken dolgozott.

 

A mappában található képek előnézete Lucas Grabeel