Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ashley Michelle Tisdale

2009.07.30

Kép Ashley Michelle Tisdale 1985. július 2-án született a West Deal-ben, New Jersey-ben Lisa Morris és Mike Tisdale második gyermekeként.

Négy évvel idősebb nővére, Jennifer Kelly Tisdale szintén színésznő, de korántsem olyan híres, mint a kishúga. A '90-es évek vége felé kezdte el építgetni színészi karrierjét. Szerepelt például a 7th Heaven című sorozatban. 2000-től 2005-ig kisebb szerepek erejéig tűnt fel a képernyőkön különböző sorozatokban. 2005-ben megkapta Maddie Fitzpatrick szerepét a The Suite Life of Zack and Cody Disney sorozatban. A sorozat nagyon sikeresnek bizonyult, mivel Ashley a Disney Channel sztárja lett.

Az igazán nagy áttörést 2006-ban a High School Musical című musical hozta meg számára, mellyel egyből szinte az egész világ megismerte. Ashley körbejárta a világot, hogy promotálja a filmet és egy koncertturnén is részt vett a többi szereplővel együtt. Innentől kezdve állandó szereplője volt különböző TV műsoroknak, rádiókban adott interjúkat és újságok címlapjain szerepelt. A nagy figyelmet kihasználva, Ashley 2007. február 6-án piacra dobta debütáló albumát Headstrong címmel. A lemez hatalmas siker lett, a Billboard 200 listáján rögtön az 5. helyen debütált és már 64 000 példányt adtak el belőle az első héten. Brazíliában a Headstrongból 23.000 darab kelt el, míg az egész világon 900.000 darab! A korongtól több videót is megklipesítettek többek között klip készült a "Be Good To Me", "He Said, She Said", "Not Like That" és a "Suddenly" számokhoz. 2007-ben elkészült a film második része a High School Musical 2, végül 2008 októberében debütált a High School Musical 3: Senior Year, a trilógia utolsó része.

2008-ban eljátszotta a Picture This vígjáték főszereplőjét Mandie Gilbertet. Ez egy tinivígjáték és Ashley egy népszerűtlen lányt alakít benne. 2009-ben jelenik meg új filmje a Aliens in the AtticGuilty Pleasure címmel, melyről az első kislemez az It's Alright, It's OK lett és készült hozzá videoklip is.

ÉRDEKESSÉGEK
- Eredetileg Gabriella Montez szerepére jelentkezett a Szerelmes hangjegyekben, csak a magas alt hangja miatt egy gonoszabb szerepet szántak neki.
- Kijelentette, hogy rendkívül babonás.
- Azt mondta, hogy az albumán mindegyik dal mögött van valamilyen történet.
- Ashley 1 000 000 $-t kapott a High School Musical 1 részében alakított szerepéért.
- A középiskola után úgy döntött, hogy egy évet pihen.
- Ha Ashley nem dolgozik, akkor szeret a barátaival, családjával lenni, énekelni, vásárolni, filmeket nézni sőt még kötni is.
- Rachel McAdamsszel nézte a Bajos csajokat, hogy felkészítse Sharpay szerepére.
- Egy napon van a szülinapja Lindsay Lohannel.
- Ashley a többséggel ellentétben balkezes.
- Van két kutyája Maui és Blondie. 

Magasság: 160 cm

Hajszín: barna

Szemszín: barna

Csillagjegy: rák

Házi állat: kutya

Hobbi: lovaglás

Kedvenc...

színe a rózsaszín.

étele a sushi és a pizza.

évszaka a nyár.

napszaka a délután.

tantárgya a matek és az angol.

HSM éneke a Breeking free.

film stílusa a vígjáték.

 

 

A mappában található képek előnézete Ashley Tisdale