Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Demi Lovato

2009.08.02

Demi Lovato Texas-ban született, azon belül Dallas-ban, spanyol, ír és olasz vér csörgedezik az ereiben. Kép

Két lánytesója, név szerint Dallas, aki szintén színész és énekes, öt évvel idősebb Deminél. Madison, a fél testvére, tíz évvel fiatalabb mint Demi. Édesanyja Dianna Hart, országos felvevő művész volt. Az édesapja Patrick Lovato, Új Mexikóba költözött, miután elvált Diannatól 1994-ben. Sok egészségügyi problémával küzdött, és sajnos ritkán látja Demi-t. Apa és lánya 2008 februárjában négy év kihagyás után újra találkoztak, mikor Demi meglátogatta apját. A Grapevine-Colleyville Independent School District iskolába járt, ahonnan a Cross Timbers Middle Iskolába ment, ahol három éven keresztül énektagozatos osztályba járt.
Az Ellen showban bevallotta, hogy hetedikes korában sokat bántották az osztálytársai és egy nap odáig fajult a dolog, hogy hazaérve már magántanuló akart lenni.
Régebben sok metál zenét hallgatott, ami az akkori lelkiállapotának megfelelt, de mostanában már vidámabb zenéket hallgat, amik inspirálják a dalírásban.

Demi 6 évesen kezdett el színészkedni, amikor megkapta az első főbb szerepét, Angela-t játszotta a Barney & Friends-ben. Ahogy telt-múlt az idő, Demi elkezdte építeni az énekesi karrierjét, és vendégszerepet kapott a Prison Break-ban, a Split Ends-ben és a Just Jordan-ban. 2007 januárjában megkapott egy főbb szerepet a Disney Channel egyik sorozatában a As the Bell Rings-ben, ahol Charlotte Adams-ot játszotta. Demi szintén főszerepet játszik a Disney Channel Original filmjében a Camp Rock-ban, aminek premierje 2008 június 20.-án volt az USA-ban.
Demi énekes dalszövegíró és zenész, és nem utolsó sorban 11 éves kora óta játszik gitáron és zongorán. Jó barátja a Jonas Brothers-nek, akik szintén írtak dalokat Demi debütáló albumára, az USA Today napilap tudósítása szerint.
2008-ban Puerto Ricóban forgatta legújabb filmjét, a Princess Protection Program-et, amiben legjobb barátnőjével, Selena Gomezzel játszik együtt. Persze a zenét sem hanyagolja el, 2008.szeptember 23.-án került a boltokba bemutatkozó albuma a Don't Forget, amit a floridai Miamiban vett fel. Az album készítéséből Jonas-ék is kivették a részüket, 11 szám megírásában segítettek Deminek.
2009 februárjában indult a Disney Channelen Demi sorozata, a Sonny With A Chance. Idén nyáron indul első saját turnéjára Amerikában, előtte július 21-én pedig megjelenik második albuma Here We Go Again címmel.

Az új lemezen Demi szerint érezhető lesz John Mayer iránti rajongása, valamint Jon McLaughlin és William Beckett munkássága is inspirálta az elkészítésében.

 

 

A mappában található képek előnézete Demi Lovato